Category: Partneret

Rajoni i Maqedonisë Perëndimore është një nga 13 rajonet në Greqi dhe ndodhet në pjesën veri-perëndimore të vendit. Ky rajon ndahet në njësitë rajonale të Grevenasë, Kosturit, Kozanit dhe Follorinës dhe në pjesën veriore kufizohet me Shqipërinë dhe F.Y.R.O.M.
Rajoni i Maqedonisë Perëndimore është … Read More

Bashkia është njësi bazë e qeverisjes vendore e cila përfaqëson një unitet administrativo-territorial. Ne zgjedhjet e fundit vendore, Qershor 2015, u be organizimi i ri territorial i cili synon fuqizimin e bashkive ne Shqipëri, duke rritur kapacitetin e tyre për të ofruar shërbime të një cilësie të lartë … Read More

Profili i rajonit
Rajoni i Epirit, i cili ndodhet në në veripërëndim të Greqisë, është një nga 13 rajonet e vendit dhe përfshin katër prefektura. Sipërfaqja e rajonit është 9.203 km2, nga të cilat 14% janë tokë bujqësore, 52% tokë pjellore, 26% pyje dhe 3% siperfaqe ujore. … Read More

Që prej datës 1 Janar 2011 në Greqi është implementuar një akt reformues i quajtuar “Kallikratis”, nëpërmjet të cilit të gjitha Prefekturat në Greqi u inkorporuan në Rajonet ekzistuese. Pas aplikimit të këtij akti, Rajoni i Ishujve Jonianë përbëhet nga 4 Njësi Rajonale: Lefkas, Korfuz, Kefalonia dhe Zakinthos. … Read More

Qëndra për Kërkim dhe Teknologji, është e vetmja qëndër kërkimore në Greqinë Veriore dhe një nga më të … Read More

PREFEKTI I QARKUT KORÇË
Rajoni i Korçës ndodhet në pjesën jug-lindore të Shqipërisë, në kufi me Greqinë dhe FYROM. Ky rajon ka një sipërfaqe prej 1.752 km², e cila e bën rajonin e dytë më të madh në vend. Rajoni përfshin katër qytete; Bilisht, Ersekë, Pogradec dhe Korçë, qytet … Read More